Mi van előbb?

Vetés vagy aratás? Munka vagy eredmény? Tanulás vagy tudás? Hozzáértés vagy jövedelem?

Látod a trendet?

Az új csapattatgknak volt/van valamilyen munkahelye.  A hagyományos munkahelyeken a pénzügyi horizontok igen közeliek. Max. 1 hónap munka és érkezik a munkabér. Bár a jövedelem erősen korlátos, de legalább aránylag hamar megjön.

A hálózatépítés ettől teljesen eltérően működik. Persze, itt is lehetséges az instant jövedelemszerzés a személyes értékesítésekből, de a legtöbb networker nagy álma egy stabil hálózat felépítése. És ehhez bizony nem kevés idő kell!

Fordítsunk némi időt az új csapattagjainkra és magyarázzuk el nekik ezt a különbséget. Ha ez elmarad, akkor hamar el fognak bátortalanodni. „Dolgoztam egy hónapot, nem jött belőle annyi pénz, mint a munkahelyemen, abbahagyom. Ez nem nekem való.”-ezt gondolják.

Persze érthető a gondolatmenetük az eddigi munkahelyeiken gyűjtött tapasztalataikat figyelembe véve. Pontosan itt jön képbe a megfelelő szponzor. A „szponzorálás” szó szerint segítségnyújtást jelent, útmutatást azoknál a kihívásoknál, amiket a kezdők még nem értenek.

A tanulság? A hagyományos munkahelyek MOST fizetnek. Ha a jövőben abbahagyjuk a folyamatos munkavégzést, megszűnik a jövedelmünk is. Egy üzlet felépítése NEM hoz azonnali megtérülést. De ha helyesen építjük az üzletünket, az sok-sok éven át termel számunkra jövedelmet. Akkor is, amikor már nem köti le a legnagyobb értékünket – az időnket.