Miért érdemesebb előbb a barátokat és közeli ismerősöket megszólítani?

Mert ha kezdő hálózatépítőként távoli ismerősöket vagy idegeneket szólítasz meg, azzal más emberek barátait és közeli ismerőseit szólítod meg.

Képzeld el, hogy az ország egyik szélén, pl. Sopronban élünk. Ugyanakkor van egy Anna nevű WV-hálózatépítő Nyíregyházán. Megpróbálunk betoborozni egy távoli ismerőst Nyíregyházán, akiről kiderül, hogy ő pont Anna egyik legjobb barátja. Elég nehéz őt lesz meggyőznünk, hogy mi vagyunk a legmegfelelőbb szponzor számára.

Vajon Anna sokkal jobb eséllyel tudná a WV-s ajánlatot sikeresen bemutatni ugyanennek a jelöltnek? Neki nyilván nem kell bizonygatnia a hitelességét a legjobb barátai felé.

Csavarjunk még egyet a sztorin?

Képzeld el: mialatt mi éppen Anna legjobb barátját üldözzük egy online időpontért, addig ő Sopronban kergeti a távoli ismerőseit, a mi legjobb barátainkat, hogy mikor néznének meg neki egy izgalmas bemutatkozó videót! Milyen remek és hatékony módszer, ugye?

Minek kergetni mások legjobb barátait, mialatt ők a mi barátainkra vadásznak? Nem dolgoznánk inkább szívesebben együtt a legjobb barátainkkal, mint idegenekkel?