3, bármely beszélgetésben feldobható jelöltállító kérdés:

Naponta beszélgetünk emberekkel.  De hogyan hozd fel a témát, hogy érdekelje is és meg akarjon hallgatni? Íme 3, bármikor bedobható, jelöltállító kérdés, amiket nem ciki feltenni:

1.”Szerinted egy másodállás vagy egy részidőben is üzemeltethető saját üzlet lenne jobb?” (A legtöbben a saját üzletet választják. Ki akarna másnak dolgozni, ha nem muszáj?)

2.”Saját vállalkozás indításhoz elég sok tőke kell…, plusz ott a rizikó is, igaz?” (A legtöbben egyetértenek, majd elmondják, miért nem vágtak bele eddig egy saját üzletbe. Most már nyitottabbak egy olyan ajánlatra, ami nem igényel sok tőkét és nem rizikós.)

3.”Javítana a helyzeteden havi +100.000Ft?” (Ez 1,2 millió évente, amiből egész jó helyre el lehetne menni nyaralni, vagy vehetne egy jobb autót, wellness-hétvégékre vihetné a családját, kifizethetné a hitelét, stb. Erre a kérdésre nem lehet elutasítóan reagálni. Még ha „nem”-et mondana, abból is tudjuk, hogy a jelöltnek egyszerűen ennél is több pénzre van szüksége. És azt is tudjuk, hogy esélye sincs a főnökétől ekkora fizetésemelést kapni.)

Innentől már csak időpontot kell egyeztetned, hogy leüljetek beszélni az új ötletedről.