Okozó vagy okozat?

Vállald fel a teljes felelősséget az idődért, a gondolataidért, az egész napodért. Az élet sokféle kihívás elé állít minket. Mindent elkövet, hogy személyesen téged győzzön le, megmutassa, hogy egy szimpla senki vagy. Ezek a súlyos pillanatok rémisztőnek tűnnek, nyakadba akasztanak egy nehéz érzelmekkel teli zsákot. De ez csak a felszín.

A gondok olyan mélyre hatolnak, amilyen mélyre te engeded őket. Ez a te döntésed: az leszel, aki a nehézségeit sorolja, vagy az, aki a megoldásait? Szembe tudsz nézni a gondjaiddal, meg tudod vizsgálni, kezelni tudod őket? Vagy engeded, hogy a nehézségek irányítsák az életed? Ez a döntés határozza meg minden napodat. Erre megy el az értékes energiád.

Életem azon szakaszában, amikor ki sem látszottam a befizetendő számlákból és fogalmam sem volt, hogy oldom meg a jövőmet, hoztam egy döntést.
Nem leszek többé a körülményeim áldozata. Nincs több menekülés! Ha valami megtalál, akkor szembe nézek vele. Mert életem minden problémája csak tovább taszít előre a saját utamon…
Mert én irányítom az életem!