Nem akarok átlagos lenni

Az általam ismert sikeres emberek legfontosabb közös tulajdonsága a sikeréhség felszításának képessége. Érzem, hogy pont ez a legfontosabb, ami megkülönbözteti az emberek életminőségét. Nem elég sikerre éhezni, ezt az éhséget bármikor fel kell tudni szítani.

Az igazán sikeresek nem állnak le, ha megvalósították a céljukat. Egyszerűen nyomnak egy Reset gombot, és újabb célt tűznek ki! Életedben ahányszor abbahagytad a törekvést és kényelmesen hátrdőltél, akkor kezdődtek mindig a problémák, nem igaz?

A komfortzóna nagyon rizikós terület. Amikor belekényelmesedünk, pont akkor kerülünk veszélybe. Soha ne érezd magad kényelmesen a helyzetedben! Érezd magad jól, de ne érezd magad kényelemben. A legtöbb ember erősen törekszik több pénzt keresni, elérni egy kitűzött havi jövedelmet, de amikor eléri, akkor kényelembe helyezi magát és lazít. Olyan ez, mint amikor kitűznek egy áhított fitnesz célt, amiért képesek keményen edzeni, de amikor végre elérnek egy bizonyos szintet, utána kényelmesre veszik a figurát és lazítanak. Mi lesz a következmény?

Te is képessé válhatsz újra és újra megtalálni önmagadban azt a részt, amelyiket holnap már nem elégíti ki az, amit ma elértél, amelyik tovább akar menni, amelyik többet és többet akar. Ha bárki olyanokat mond neked, hogy „Elégedj meg azzal, amid van, ne akarj te többet!”, ne higgy neki, kerüld el minél messzebbre! Soha ne elégedj meg azzal, amit elértél. Mert csak a többre törekvés képes jobb önmagaddá formálni!
Csak azokból lesznek az átlagosak, akik feladták a nagyszerűségre törekvést. Gyakran hallhatunk tőlük ilyeneket: „Jó ez nekem így, ahogy van.”
Ne engedd, hogy bárki azt mondja neked: „Ne erőlködj! Inkább elégedj meg, és örülj annak, amid van.”

Kösz, nem!

Az elkényelmesedett elégedettség az a veszélyes hozzáállás, ami a legtöbb üzletet tönkre teszi. Minden kiemelkedő eredmény azzal kezdődik, hogy valaki kimondja: „Én nem akarok átlagos lenni!”
Ami nem növekszik az… hanyatlik. Ha a jövedelmed nem növekszik, évről-évre egyre kevesebbet adnak érte a boltban. Ha nem edzed az izmaidat, elsatnyulnak. Ha a családod nem gyarapodik, kihaltok.

Ideje növekedni! Duplázd meg az üzleted! Triplázd meg! Van egy fontos dolog, ami Rád és rám és mindenkire egyformán igaz: bármit elérhetsz, amit akarsz! A tegnap nem számít, a holnap újabb lehetőség! Nem kell szégelned az ambícióidat olyan emberek előtt, akik kritizálnak és már régen feladták. Törekedj, menj, csináld, váltsd valóra, légy átlag feletti, légy nagyszerű!