Minden hálózatépítő 1. hibája. Hogyan kerüld el?

Hálózatépítő karrierem elején állandóan vadásztam az alkalmakat, hogy találkozhassak a “tuti” jelöltekkel. Kitartó munkám meg is hozta gyümölcsét, találtam is ilyen lehetőségeket.
Aztán megtartottam a bemutatót a “tutira be fog lépni” jelölteknek. És mindegyikük “Nem”-et mondott az ajánlatomra.

“Tuti” jelöltek… Bemutatót tartottam nekik… “Nem”-et mondtak az ajánlatomra.
Látod a problémát? A probléma itt volt:”Bemutatót tartottam nekik”.

Nagy csapat építésének nem az a titka, hogy megtaláljuk az üzletünk számára “legtutibb” jelölteket. A legjobb embert is ki tudjuk dumálni az üzletből. Én ezt újra-és-újra bebizonyítottam.

Mi lett más? Nem keresgélek többé “tuti” jelölteket. Rájöttem, hogy alapból minden jelölt semleges. Egyszerűen arra reagálnak, amit mondunk és teszünk. Onnantól, hogy megváltoztattam a mondókámat, a jelöltek is másként reagáltak, és elkezdtek csatlakozni hozzám.

Hálózatépítő karrierünk kezdetén mindannyian elkövetjük ugyanezt a hibát. Keressük a “tuti” jelöltket. Minél gyorsabban megtanuljuk a “titkot”, a szisztémát, hogy MIT és HOGYAN mondjunk az ismerőseinknek, annál gyorsabban szárnyal fel az üzletünk.

Keressünk új jelölteket. Hasznos ötlet. De megtanulni a szisztémát, hogy MIT és HOGYAN mondjunk nekik – ez a siker igazi titka.


Posted

in

by

Tags: