Instant siker?

Instant korban élünk.  A tv reklámok azonnali fájdalomcsökkentést, fiatalodást és fogyást, a csábító üzleti ajánlatok gyors meggazdagodást ígérnek. Hány éves is vagy? Még mindig hiszel a mesékben?

Az emberek teljesen természetesnek veszik, hogy egy szakmát évekig kell tanulni, egy diploma megszerzése sok időbe, erőfeszítésbe és pénzbe kerül, egy befektetés csak több év alatt térül meg. Ugyanezek az emberek elvárják, hogy a frissen kezdett vadiúj MLM-üzletük minden előzetes tanulás nélkül, néhány telefonhívás után máris garantálja nekik a folyamatos nagy bevételt.

„Mi az, hogy már 3 hónapja benne vagyok ebben az üzletben, és még dolgoznom is kell? Nem is igaz, amit itt ígértek, hogy ezzel sok pénzt lehet keresni.” Azzal fel is adják az egészet, fogják magukat és inkább odaadják életük megtakarítását egy nagyot ígérni tudó pilótajátékosnak. „Mert én gyorsan akarok sok pénzt keresni, nincs nekem időm dolgozni…”

A valódi siker nem így működik. Minden beletett munka megtérül, de a kiemelkedő eredményért éveket kell végigdolgozni. Nem lehet valakiből olimpiai bajnok 3 hónap sportolás után. Mindenki szívesen állna a dobogó tetején aranyéremmel a nyakában, miközben őt éltetné a tömeg, de pont azért számít különlegesnek a bajnoki cím, mert kitartást követel meg. Aki néhány hét sportolás után elvárná a bajnoki címet, azt kinevetnéd?

Mit teszel azért, hogy belőled igazi bajnok legyen?