10 Alapelvünk

freedom-spouses1. Éljük meg a vidámságot, szabadságot és a kiteljesedést!

Keressünk módot, hogy több vidámságot, szabadságot és kiteljesedést vigyünk mindenbe, amit teszünk. A boldogság és a kiteljesedés a siker előzménye, nem mellékterméke. Legyünk vidámak, kreatívak, kalandvágyók és bátrak! Abban hiszünk, hogy szenvedéllyel végezzük a munkánkat és éljük az életünket, hiszen csak ennek lesz eredménye. Mindegyikünk a márkánk kiterjesztése is egyben. Küldetésünk, hogy vidámságot, szabadságot és kiteljesedést vigyünk a világba. Hogy mennyire tesszük  magunkévá és illesztjük be ezeket az elveket az életünkbe, közvetlenül meghatározza küldetésünk eredményességét a handsnagyvilágban.

2. Egyetlen nagy csapat vagyunk! 

Szinergikus partnerségre és együtt alkotásra törekedjünk a Seacret alkalmazottai és a független képviselők között. Ez befogadó, bőségbe hívó együttműködést jelentsen minden csapattag és partner között, elfogadva az egyéni különbségeket is. Értékes hozzájárulóként tekintsünk minden közreműködőre a küldetésünk megvalósításában. Teremtsünk biztonságos környezetet a támogató együttműködéshez és hitelességhez, engedjünk mindenkit szóhoz jutni, függetlenül annak rangjától. Fogadjunk szívesen minden kultúrát, vallást, korosztályt, rasszt, testalkatot és -méretet, akik egyetértenek Alapvető Értékeinkkel.trust

3. Tartsuk tiszteletben, testesítsük meg és terjesszük a megbízhatóságot!

Legyünk hitelesek és őszinték. Gondolataink, szavaink és tetteink azonos értékrendet tükrözzenek. Legyünk felelősséget vállalók, akikre számítani lehet. A felelősség mindenkié és senki nem bűnbak. Tartsuk be ígéreteinket és tiszteljük az elkötelezettséget. Törekedjünk kimagasló elvárásoknak megfelelő hírnév kiépítésére. qualityMindig igazat mondjunk.

4. Mindenben kiválóságra törekedjünk!

Törekedjünk, hogy a lehető legkiválóbb értéket és legmagasabb színvonalú élményt nyújtsuk mindenben.

5. Megoldásokra törekedjünk!

Mindenre van megoldás. A problémák csak kihívások, amelyek válaszra várnak. Legyünk kreatívak a megoldáskeresésben és keressünk támogatást, ha szükséges.

6. Törődés és hozzájárulás!

Legyünk emberiek és együttérzők. Támogassuk a békét, a harmóniát és a szeretetet. Adjunk, szolgáljunk, kínáljunk értéket – legyünk mi a változás hozói.

7. Engedjük a bennünk élő bajnokot teljesen kibontakozni!

Kötelezzük el magunkat a folyamatos fejlődés és tanulás mellett. Kérjünk visszajelzést másoktól és keressük a hasznos tanulságot minden személyes tapasztalatban. Mindig fejlődjünk! Bátorítsunk be-your-customers-champion-300x197másokat és segítsünk nekik saját kibontakozásukban. Őszinte megbecsüléssel és tetteiknek, adottságaiknak elismerésével keressünk lehetőséget mások méltatására. Méltányoljuk a különbözőségeket és tanuljunk belőlük. Klikkesedésektől és mások céljainak szabotálásától mentes közösséget építsünk (ide értve a féltékenységet és a sértődöttséget a felsővonal, az alsó hálózat vagy a testvérvonalak felé is). Mindenki dicséretre méltó, aki a közösségünk része, függetlenül személyes céljaitól vagy üzleti sikereitől.

visu-social-innovation-2000x13428. Támogassuk a kreativitást és az innovációt!

Gondoljunk ki új elképzeléseket! Várakozással fogadjuk be a pozitív változásokat.

9. Őszinte és nyílt kommunikáció!

Szavainkkal mindig az új lehetőségeket, a megértést, a megoldást és a pozitív akciókat támogassuk. Beszéljünk nyíltan, még válságos helyzetekben is (azaz: ”Szemedbe mondom egyenesen a dolgot.”). Mutassunk példát hitelességből és átláthatóságból. Egymással őszintén, megfelelő időben, kellő érzékenységgel és gyakorisággal kommunikáljunk (támogatás, konstruktív visszajelzések, javaslatok,

Businesswoman standing on a ladder looking through binoculars --- Image by © Royalty-Free/Corbis

stb.).

10. Biztosítsuk a hosszútávú fenntarthatóságot minden tevékenységünkben!

Döntéseinket a hosszútávú fenntarthatóságra alapozzuk: hosszútávra szóló üzleti módszerek, kapcsolatok, energiák, egészség, stb. Mutassunk példát egészség megőrzésben, feladatmegoldásban és jókedvben. Keressünk utakat, hogy kevesebb erőfeszítéssel többet tehessünk.